© Copyright 2016 - Fysiurgisk Massør Anne Marie Jensen
logo
Massører - En del af RygCenter Skjern
Kranio-Sakral Terapi… hvad er det?

Kranio-Sakral Terapi har til formål at løsne spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet. »Kranio« betyder »kranie«. »Sakral« betyder »korsben«. »Terapi« betyder »behandling«.

Et fysiologisk system

Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet - og centralnervesystemet indeni - udgør et fysiologisk system. Centralnervesystemet er kroppens computer. Det omfatter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne inkl. hjernevæsken, der »pumpes« rundt i membranerne uden om hjernen. Denne pumpebevægelse kaldes KST rytmen. Den blev opdaget af lægen William Southerland i 1920’erne, og er i dag en del af lægestudiet i USA. I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning for menigmand, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa.

Trine Rosenberg og hendes daværende mand Stanley Rosenberg var de første undervisere i Kranio-Sakral Terapi i Danmark.

En enkel og naturlig terapi

Kranio-Sakral Terapi er terapeutisk behandling af centralnervesystemet. Behandlingen består af forskellige teknikker til naturlig udbedring af spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet. Ved at løsne membraner, bindevæv og muskler så hjernen og rygmarven kan bevæge sig frit, kan systemet klare resten selv. Kroppen er pro­gram­meret til at kunne selv, når den blot får lov - bliver befriet for skævheder og spændinger omkring centralnervesystemet. Alle KST teknikkerne har i øvrigt »det blide tryk« til fælles. Det vil sige, at terapien altid udføres med meget let hånd, og altid opleves meget behagelig af klienten.

Medlem af KST-foreningen.


Hvornår anvendes det . . . . ?
Ved skavanker som følge af fysiske belastninger.
Fra vi fødes og bliver klemt går det ”slag i slag”. Vi falder, støder hovedet, bliver påkørt og får piskesmæld. Kroppen spændes op. Kraniets membraner krymper eller knoglerne forskubbes og hjernens funktioner begrænses - eller NervusVagus sætter sig i klemme. Her anvendes KST til afhjælpning af:
Hovedpine
Migræne
Piskesmæld
Dårlig koncentration
ADHD
Kolik
Fordøjelses besvær
Ryg og nakke problemer
Indlæringsproblemer
Motoriske problemer
Spændinger i kroppen
Bidfunktionsproblemer
Hyperaktivitet
Psykiske problemer
 
Ved skavanker som følge af stress belastninger
Stress er hyppigste årsag til, at vi ikke fungerer optimalt. Stress påvirker de centrale hjernecentre, der styrer både krop og psyke. Hvis man er syg, kan stress endog forsinke og ligefrem forhindre helbredelse. Her anvendes Kranio-Sakral Terapien til afhjælpning af :
Angst
Dårlig fordøjelse
Hjertebanken
Hæmorroider Koncentrationsbesvær
Maveproblemer
Nakke og rygsmerter Skuldersmerter
Spændte muskler
Allergi
Astma
Glemsomhed
Hovedpine
Migræne
Højt blodtryk
Let til gråd
Mavesår
Nervøsitet
Skæren tænder
Svimmelhed
Depression
Halsbrand
Hudproblemer
Irritabilitet
Mareridt
Menstuationssmerter
Rastløshed
Spiser for meget
Søvnløshed
Træthed